Ontstaan van de pluktuin

Celia Nijenhuis


Buitenmens
Optimistisch
Energiek
Integer

In 2018 verhuisde ik vanuit Utrecht stad naar de rand van de Utrechtse Heuvelrug in Maarn Zuid. Aan een onverharde doodlopende weg staat het huis, omringd door een tuin en een weide ervoor, waar ik nu met mijn partner woon. Die weide… daar had ik meteen een plan voor. Mijn gedroomde bloemenpluktuin wilde ik daar graag echt aanleggen.

Zodra de handtekening onder het koopcontract stond, schreef ik me in voor de cursus ‘Efficiënt tuinieren met vaste planten’. Ik was al nooit zo van de eenjarige planten. Te veel werk voor een tuinliefhebber met meerdere hobby’s en een baan van vier dagen per week. Mijn voorkeur gaat uit naar planten die passen bij de plek waar deze komt te staan. Schaduwrijk tuinieren op klei of zonovergoten tuinieren op zand maakt nogal een verschil. Ik leerde waarom planten onder bepaalde omstandigheden het juist wel of niet goed doen. Dat is geen kwestie van hard werken, maar van de juiste keuzes maken. Bijvoorbeeld biologisch opkweken van bloeiende planten.

Inmiddels staat de tuin goed vol met plukbloemen en krijgt onkruid steeds minder kans. Om daar mooi werk mee te maken rondde ik de opleiding Bloemstyling af. En met die kennis laat ik Pluktuin Maarsbergen Maarn opbloeien.

Graag tot ziens,
Celia

Kijk hier naar de plukboeketten en ander werk >>

%d bloggers liken dit: